söndag 21 juli 2013

BBQ!

På sommaren och särskilt när den är solig så måste man grilla. Det är är reglerat i lag. Har kört helg på jobbet och har sålt fyra stockar karré på en kväll, högreven har blivit hamburgare och vår handslagda bearnaise har gått åt som.. ja, smör och solsken och det där.
Jag brukar göra en BBQ-sås som lämpar sig både varm som kall, är kul att göra och har många smaker. Du behöver:
kakao, chili, vitlök, fänkål, tomatkross, lök, rålakritspulver, vaniljstång, blekselleri, råsocker.
Hur mycket av varje? Ja, ta mest av tomatkross, sedan reglerar du övriga ingredienser efter vad du tycker är godast av dem.
( Ja det är färsk tomat på bilden men den var ensam i kylen och jag tyckte synd om den)
Koka samman allt i ca 30-45 min. Kör allt slätt med stavmixern eller liknande maskin.
Nästa steg kan vara att göra en rub på paprikapulver, stötta fänkålsfrön, rålakrits, kryddpeppar och salt. Gnid in förslagsvis karré eller revben. Ta en bra chorizo, hacka den och stek knaprigt och ha ovanpå köttet som strössel. Drick Lagunitas eller sierra nevadas eller Dale's pale ale till.

Man kan även dricka Oppigårds Amarillo eller Nils Oscars bordsöl till.
Fyne Ales Avalanche går också bra.
Eller en weissbier.
Eller en Sigtuna east river lager.
By the by så kan du  göra en stor batch bbq-sås fast med vatten och servera den som en grym gazpacho.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar